Merő döbbenet

Mit ér a nő és mit ér a férfi?

A Teremtésnek egy koronája van vagy kettő vagy két fél?

Erre az életbevágó kérdésre keressük a választ.

Keresd Te is, szívesen látunk:

nagyotlet & viszerinto



2010. szeptember 9., csütörtök

Nem mindegy, hogy mit eszik az ember (és mennyit)

Nem mindegy, hogy mit eszik az ember (és mennyit)

Már az ókori rómaiak is megmondták, hogy az vagy, amit megeszel. Lehet, hogy mégis inkább a görögök voltak, de Éva róluk sem hallott, mert még nem tudott olvasni. Amikor meg már a Tudás birtokában volt, eső után köpönyeg.
Ott tartottunk múltkor, hogy az Úristen nem lacafacázott és megteremtette Évát, hogy sokasodjanak az emberek, csak épp elfelejtette felvilágosítani őket, hogy azt miként is kéne csinálni. Ahogy általában ma is így vannak a szülők ezzel a témával. Még méhecske meg beporzás sem volt terítéken, nem igazán tudták lefogalni magukat egymással, úgyhogy egész nap csak ténferegtek a Paradicsomban. Éva nagyon unatkozott. Fésülgette az oroszlán sörényét, csiklandozta a krokodil hónalját, közben etette a galambokat és találós kérdéseket tett fel Ádámnak. Ádám egyre kevésbé örült Évának.
- Jobb lett volna nekem egy Jancsika, vele most kardozhatnék, meg Zorrosat játszhatnék, de ezzel mit kezdjek? Állandóan csinál valamit és be nem áll a szája – morfondírozott magában.
– Mit gondolsz, Ádám? Együnk ma gyümölcsöt?- kérdezte Éva. Ádám tudta, hogy mire megy ki a játék. Éva arról a bizonyos fáról akart enni. Amihez nem szabad nyúlniuk. A Jóisten megmondta, hogy nagy baj lesz, ha nem fogadnak szót.
- Skorbutot kapok már, na, meg fogyózni is kéne. Együnk abból, Ádám! Majd elbújunk és akkor nem talál meg bennünket az Úristen. Különben is, nemsokára úgyis elrohad és lehullik minden gyümölcs. Nézd, ez már milyen kukacos! – nyújtott át egy almaforma gyönyörűséget Ádámnak.
- Az Úristenedet, ne idegelj már, Éva! Felőlem ehetünk belőle, de Te harapsz először bele – hárította át a felelősséget Ádám.
- Ó, Te kis puhapilinkójú! – szólt Éva, aztán jó nagyot harapott a Tudás fájának gyümölcséből. Ádámnak alig maradt valami.
- Jellemző – mondta Ádám –, nekem mindenből csak kicsi jut.
- De még milyen kicsi! – vihogott Éva. Ádám nem értette, de már kezdett hatni a gyümölcs és Ádámnak leesett a húszfilléres.
- Mi van, Te meg nem ismered a gyantát? - kérdezte ajakbiggyesztve.

Fotó: innen



A többi már történelem.

nagyotlet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése